Oracle Database 12c: Advanced Administration Free Sample Questions

Create a free account to browse all 20 sample questions. The full practice test includes 276 questions. Use the simulator for timed and flashcard mode.

Try Simulator

1z0-063 Sample Questions

  1. Question 1

    Q1Multiple answers

    Which three statements are true about compression of backup sets? (Choose three.)

    Show answer & explanation

    Correct answers: B, C, E

    B, C, E

  2. Question 2

    Q2Multiple answers

    Your multitenant container database (CDB) CDB1, which has no startup triggers and contains multiple pluggable databases (PDBs), is started up by using the command:SQL)STARTUPWhich two statements are true about the successful execution of the command? (Choose two.)

    Show answer & explanation

    Correct answers: A, E

    A, E

  3. Question 3

    Q3

    Automatic Shared Memory Management (ASMm) is enabled for your database instance, but parameters for the managed components are not defined.
    You execute this command:
    SQL> ALTER SYSTEM SET DB_CACHE_SIZE = 100M;

    Which statement is true?

    Show answer & explanation

    Correct answer: A

    A

  4. Question 4

    Q4Multiple answers

    Users report this error message when inserting rows into the orders table:ERROR at line1:
    ORA-O1654f:unable to extend index USERS.ORDERS_IND by 8 in tablespace INDEXES

    You determine that the indexes tablespace is out of space and there is no free space on the filesystem used by the Oracle database.
    Which two must you do to fix this problem without affecting currently executing queries? (Choose two.)

    Show answer & explanation

    Correct answers: B, E

    B, E

  5. Question 5

    Q5

    Examine the list of possible steps to transport a tablespace across platforms that have the same compatibility level, character sets, and endian format:
    1.Make the tablespace read-only at the source database.
    2.Export metadata from the source database.
    3.Import metadata into the target database.
    4.Transferthe dump file and data files to the target machine.
    5.Convert data files by using Recovery Manager (RMAN).
    6.Make the tablespace read-write at the target database.

    Identify the required steps in the correct order.

    Show answer & explanation

    Correct answer: D

    Explanation: Step 1 (1): To copy tablespaces from one database to another using transportable tablespace, the source tablespaces are first kept in READ-ONLY mode (to ensure data consistency). Once the tablespaces are in READ-ONLY mode, the actual datafiles belonging to the source tablespaces are copied from source database to target database (using any available methods like scp, sftp, rcp, etc).Step 2 (2): Once the tablespace is kept in READ-ONLY mode, we need to generate the metadata export of the tablespaces that needs to transported using the DataPump export utility.
    Step 3 (4): Once the metadata export is generated on the source database for all the tablespaces that needs to be transported, we need to copy the Export Dump file as well as all the datafiles belonging to the tablespaces to be transported to the target database server.
    References: www.oraclebuffer.com/oracle/migrate-oracle-database-using-transportable-tablespace/')http://www.oraclebuffer.com/oracle/migrate-oracle-database-using-transportable-tablespace/

  6. Question 6

    Q6Multiple answers

    You want the execution of large database operations to suspend, and then resume, in the event of space allocation failures.
    You set the value of the initialization parameter resumable_timeout to 3600.

    Which two statements are true? (Choose two.)

    Show answer & explanation

    Correct answers: C, D

    C, D

  7. Question 7

    Q7

    The environmental variable oracle_Base is set to /u01/app/oracle and oracle_home is set to /u01/app/oracle/product/12.1.0/db 1.

    You want to check the diagnostic files created as part of the Automatic Diagnostic Repository (ADR). Examine the initialization parameters set in your database.

    NAME TYPE VALUE
    audit_file_dest string /u01/app/oracle/admin/eml2rep/adump
    background_dump_dest string
    core_dump_dest stringdb_create_file_dest string
    db_recovery_file_dest string
    /u01/app/oracle/fast_recovery_area diagnostic_dest string

    What is the location of the ADR base?

    Show answer & explanation

    Correct answer: C

    C

  8. Question 8

    Q8Multiple answers

    Which two statements are true about unified auditing? (Choose two.)

    Show answer & explanation

    Correct answers: A, B

    A, B

  9. Question 9

    Q9

    You want to reduce fragmentation and reclaim unused space for the sales table but not its dependent objects. During this operation, you want to ensure the following:.
    i. Long-running queries are not affected.
    ii. No extra space is used.
    iii. Data manipulation language (DML) operations on the table succeed at all times throughout the process.
    iv. Unused space is reclaimed both above and below the high water mark.

    Which alter TABLE option would you recommend?

    Show answer & explanation

    Correct answer: C

    C

  10. Question 10

    Q10Multiple answers

    Examine the
    RMAN commands executed in your database:
    RMAN) CONFIGURE DEFAULT DEVICE TYPE TO disk;
    RMAN) CONFIGURE DEVICE TYPE DISK BACKUP TYPE TO BACKUPSET;
    RKAN) CONFIGURE CONTROLFILE AUTOBACKUP ON;

    You issue the command:RMAN) BACKUP DATABASE;Which two statements are true about the command? (Choose two.)

    Show answer & explanation

    Correct answers: C, D

    C, D

Register free to unlock 10 more sample questions

Create a free account to continue with the rest of the 1z0-063 sample set.

Lifetime One

Own this practice test forever.

$79.99
$75.99
one-time
  • Full access to 276 questions
  • Study, Timed & Flashcard Modes
  • All past and future versions i
  • Detailed Explanations
  • Study Tracking & Past Attempts
  • Brainy AI Assistant
  • Lifetime updates

Two

Any 2 exams per month.

$20.00/exam
$39.99
/month
  • 2 active exam slots
  • Study, Timed & Flashcard Modes
  • All past and future versions i
  • Detailed Explanations
  • Study Tracking & Past Attempts
  • 1,000 Brainy AI Credits
  • Cancel anytime

Premium Twelve

Any 12 exams over 3 months.

$15.00/exam
$179.99
/3 months
  • 4 active exam slots
  • Study, Timed & Flashcard Modes
  • All past and future versions i
  • Detailed Explanations
  • Study Tracking & Past Attempts
  • 15,000 Brainy AI Credits
  • Dedicated support
  • Friend seat included — full access

Trusted by professionals at

NvidiaSupabaseGitHubOpenAITursoClerkClaude AIAmazon