AWS Certified AI Practitioner Free Sample Questions

Create a free account to browse all 17 sample questions. The full practice test includes 235 questions. Use the simulator for timed and flashcard mode.

Try Simulator

AIF-C01 Sample Questions

  1. Question 1

    Q1

    A company makes forecasts each quarter to decide how to optimize operations to meet expected demand. The company uses ML models to make these forecasts.An AI practitioner is writing a report about the trained ML models to provide transparency and explainability to company stakeholders.What should the AI practitioner include in the report to meet the transparency and explainability requirements?

    Show answer & explanation

    Correct answer: B

  2. Question 2

    Q2

    A law firm wants to build an AI application by using large language models (LLMs). The application will read legal documents and extract key points from the documents.Which solution meets these requirements?

    Show answer & explanation

    Correct answer: C

  3. Question 3

    Q3

    A company wants to classify human genes into 20 categories based on gene characteristics. The company needs an ML algorithm to document how the inner mechanism of the model affects the output.Which ML algorithm meets these requirements?

    Show answer & explanation

    Correct answer: A

  4. Question 4

    Q4

    A company has built an image classification model to predict plant diseases from photos of plant leaves. The company wants to evaluate how many images the model classified correctly.Which evaluation metric should the company use to measure the model's performance?

    Show answer & explanation

    Correct answer: B

  5. Question 5

    Q5

    A company is using a pre-trained large language model (LLM) to build a chatbot for product recommendations. The company needs the LLM outputs to be short and written in a specific language.Which solution will align the LLM response quality with the company's expectations?

    Show answer & explanation

    Correct answer: A

  6. Question 6

    Q6

    A company uses Amazon SageMaker for its ML pipeline in a production environment. The company has large input data sizes up to 1 GB and processing times up to 1 hour. The company needs near real-time latency.Which SageMaker inference option meets these requirements?

    Show answer & explanation

    Correct answer: C

  7. Question 7

    Q7

    A company is using domain-specific models. The company wants to avoid creating new models from the beginning. The company instead wants to adapt pre-trained models to create models for new, related tasks.Which ML strategy meets these requirements?

    Show answer & explanation

    Correct answer: B

  8. Question 8

    Q8

    A company is building a solution to generate images for protective eyewear. The solution must have high accuracy and must minimize the risk of incorrect annotations.Which solution will meet these requirements?

    Show answer & explanation

    Correct answer: A

Register free to unlock 9 more sample questions

Create a free account to continue with the rest of the AIF-C01 sample set.

Lifetime One

Own this practice test forever.

$79.99
$75.99
one-time
  • Full access to 235 questions
  • Study, Timed & Flashcard Modes
  • All past and future versions i
  • Detailed Explanations
  • Study Tracking & Past Attempts
  • Brainy AI Assistant
  • Lifetime updates

Two

Any 2 exams per month.

$20.00/exam
$39.99
/month
  • 2 active exam slots
  • Study, Timed & Flashcard Modes
  • All past and future versions i
  • Detailed Explanations
  • Study Tracking & Past Attempts
  • 1,000 Brainy AI Credits
  • Cancel anytime

Premium Twelve

Any 12 exams over 3 months.

$15.00/exam
$179.99
/3 months
  • 4 active exam slots
  • Study, Timed & Flashcard Modes
  • All past and future versions i
  • Detailed Explanations
  • Study Tracking & Past Attempts
  • 15,000 Brainy AI Credits
  • Dedicated support
  • Friend seat included — full access

Trusted by professionals at

NvidiaSupabaseGitHubOpenAITursoClerkClaude AIAmazon