Salesforce Certified Heroku Architecture Designer Free Sample Questions

Description

Covers deploying apps on Heroku with dynos and the twelve-factor methodology, Heroku Postgres, Kafka and Redis, private spaces and network security, enterprise pipelines, and integrations.

20 free sample questions223 in the full practice test

Try simulator

Certified Heroku Architecture Designer Sample Questions

  1. Question 1

    A client wants to create a scalable set of microservices that communicate with each other, where multiple microservices have a public REST API.

    Which architecture strategy allows this on Heroku?

    Answer and explanation

    Correct answer: C

  2. Question 2

    Multiple answers

    A client wants to secure their web application using SSL/TLS. They do not have specific requirements regarding using a particular version of SSL/TLS.

    Which two Heroku features should an Architect recommend as options? (Choose two.)

    Answer and explanation

    Correct answers: B, C

  3. Question 3

    Multiple answers

    A client is running an app on 20 Standard-2x dynos. They are noticing highly variable performance when the application is experiencing a heavy load.

    Which two suggestions should an Architect make in this scenario? (Choose two.)

    Answer and explanation

    Correct answers: B, D

  4. Question 4

    A client wants to create a secure network connection between Heroku applications running in a Private Space and an AWS VPC.

    Which Heroku feature should an Architect recommend to create the connection?

    Answer and explanation

    Correct answer: C

  5. Question 5

    A client wants to use Heroku to build a data bridge between Salesforce and Google Cloud Platform (GCP).

    Which combination of Heroku features should an Architect recommend to secure the connection between Heroku and GCP?

    Answer and explanation

    Correct answer: A

    A

  6. Question 6

    Universal Containers (UC) has configured SSO fortheir Heroku Enterprise Team using an identity provider (IdP).

    When a new employee joins the company, how should their Heroku account be created?

    Answer and explanation

    Correct answer: A

    A

  7. Question 7

    Universal Containers needs to write their Heroku application's logs to two destinations: an on-premise Syslog log server and a cloud analytics provider that ingests logs using an HTTPS endpoint.

    What should an Architect recommend in this scenario?

    Answer and explanation

    Correct answer: D

  8. Question 8

    Universal Containers has a Heroku app that uses several third-party add-ons. They now need to enforce data privacy and be compliant with General Data Protection Regulation (GDPR).

    What should an Architect advise UC regarding data residency in this scenario?

    Answer and explanation

    Correct answer: B

    B

  9. Question 10

    A client is creating a new API application. The app should only be accessible from other apps that they deploy to Heroku. Also, traffic between the other apps and the API should not transit the public internet.

    Which solution should an Architect recommend to meet these requirements?

    Answer and explanation

    Correct answer: B

Register free for 10 more questions

Or unlock all 223 Certified Heroku Architecture Designer questions with explanations, timed mode and flashcards.