Salesforce Certified Platform App Builder Free Sample Questions

20 free sample questions387 in the full practice test

Try simulator

Certified Platform App Builder Sample Questions

  1. Question 1

    Universal Containers wants to display a message when an opportunity close date is less than 60 days in the future.

    What can be used to display different text on the opportunity record depending on the number of days until the target close date?

    Answer and explanation

    Correct answer: D

    D

  2. Question 2

    Universal Containers has limited in-house development resources, but would like to support online payment processing for its products.

    What is the recommended solution to meet this requirement?

    Answer and explanation

    Correct answer: D

    D

  3. Question 3

    Recursive triggers may cause your organization to exceed its limit for workflow time triggers per hour.

    Answer and explanation

    Correct answer: A

    A

  4. Question 4

    What are the standard Lightning components?

    Answer and explanation

    Correct answer: F

    F

  5. Question 5

    Multiple answers

    Which three standard component types are available in Lightning App Builder? (Choose three.)

    Answer and explanation

    Correct answers: B, D, E

    B, D, E

  6. Question 6

    Multiple answers

    How can you make a field mandatory? (Choose three.)

    Answer and explanation

    Correct answers: B, C, D

    B, C, D -- Explanation:
    Required while creating: Cannot be bypassed by any way (API/Dataloader/Imports).
    Required on Page Layout: Required only when one works on the UI (inline editing/creating record on page/edit record on page).

  7. Question 7

    Multiple answers

    Which two are key considerations when using Unmanaged packages? (Choose two.)

    Answer and explanation

    Correct answers: C, D

    C, D

  8. Question 8

    A custom object named Assignment has private sharing setting that grants access using hierarchies. The organization has a role hierarchy where each Territory Manager reports to an Area Manager, who reports to a VP of Sales. The VP of Sales is at the top of the role hierarchy. A user who is in the Area Manager role creates a new Assignment record.

    Who can see this record?

    Answer and explanation

    Correct answer: B

    B

  9. Question 9

    What sandbox is used for virtually any development, testing, or training purpose?

    Answer and explanation

    Correct answer: B

    B

  10. Question 10

    For an external object relationship, you can create an external lookup relationship.

    What type of object(s) can be the parent?

    Answer and explanation

    Correct answer: A

    Explanation:
    For an external lookup you can only have an external object as the parent, but can have all 3 as the child. Does not require a Salesforce ID.

Register free for 10 more questions

Or unlock all 387 Certified Platform App Builder questions with explanations, timed mode and flashcards.