AWS Certified Cloud Practitioner Free Sample Questions

20 free sample questions517 in the full practice test Other version: CLF-C02(313)

Try simulator

CLF-C01 Sample Questions

  1. Question 1

    What is a responsibility of AWS in the shared responsibility model?

    Answer and explanation

    Correct answer: B

  2. Question 3

    Which of the following services falls under the responsibility of the customer to maintain operating system configuration, security patching, and networking?

    Answer and explanation

    Correct answer: A

    A--Explanation:
    The customer is responsible for managing, support, patching and control of the guest operating system and AWS services provided like EC2.--
    Reference: https://www.whizlabs.com/blog/aws-security-shared-responsibility/

  3. Question 4

    AWS Enterprise Support users have access to which service or feature that is not available to users with other AWS Support plans?

    Answer and explanation

    Correct answer: B

  4. Question 5

    Which of the following describes a security best practice that can be implemented using AWS 1AM?

    Answer and explanation

    Correct answer: A

    A

  5. Question 6

    Multiple answers

    Which AWS services can be used to move data from on-premises data centers to AWS? (Choose two.)

    Answer and explanation

    Correct answers: C, D

  6. Question 7

    A user wants guidance on possible savings when migrating from on-premises to AWS.

    Which tool is suitable for this scenario?

    Answer and explanation

    Correct answer: B

    B--Explanation:
    The TCO Calculator provides directional guidance on possible realized savings when deploying AWS. This tool is built on an underlying calculation model, that generates a fair assessment of value that a customer may achieve given the data provided by the user.--
    Reference: https://aws.amazon.com/tco-calculator/

  7. Question 8

    Multiple answers

    Which of the following are pillars of the AWS Well-Architected Framework? (Choose two.)

    Answer and explanation

    Correct answers: A, E

    A,E--Reference: https://d1.awsstatic.com/whitepapers/architecture/AWS Well-Architected Framework.pdf (5)

  8. Question 10

    What is an advantage of using the AWS Cloud over a traditional on-premises solution?

    Answer and explanation

    Correct answer: D

Register free for 10 more questions

Or unlock all 517 CLF-C01 questions with explanations, timed mode and flashcards.