PRINCE2 7 Foundation Free Sample Questions

Description

Covers project management concepts and characteristics, the seven PRINCE2 principles, the people element and effective teams, the business case, organizing and plans practices, and processes.

20 free sample questions527 in the full practice test

Try simulator

PRINCE2-Foundation Sample Questions

  1. Question 1

    Which product records any project outcomes perceived as negative by stakeholders?

    Answer and explanation

    Correct answer: A

    A

  2. Question 2

    What is the definition of a project outcome?

    Answer and explanation

    Correct answer: C

    C

  3. Question 3

    Which is NOT a purpose of a Benefits Review Plan?

    Answer and explanation

    Correct answer: A

    A

  4. Question 4

    Which product documents the information needed to demonstrate continued business justification?

    Answer and explanation

    Correct answer: A

    A

  5. Question 5

    Which is NOT a purpose of a Benefits Review Plan?

    Answer and explanation

    Correct answer: A

    A

  6. Question 6

    What is an off-specification?

    Answer and explanation

    Correct answer: C

    C

  7. Question 7

    Which is a type of issue?

    Answer and explanation

    Correct answer: B

    B

  8. Question 8

    Which is a typical core activity within configuration management?

    Answer and explanation

    Correct answer: C

    C

  9. Question 9

    Which is a typical core activity within configuration management?

    Answer and explanation

    Correct answer: C

    C

  10. Question 10

    What needs to be in place to ensure effective issue and change control?

    Answer and explanation

    Correct answer: A

    A

Register free for 10 more questions

Or unlock all 527 PRINCE2-Foundation questions with explanations, timed mode and flashcards.