Associate Cloud Engineer Free Sample Questions

Description

Covers setting up Google Cloud projects and billing, planning compute, storage, and networking resources, operating and maintaining a cloud solution, and configuring IAM and access.

20 free sample questions440 in the full practice test Other version: GCP-ACE(155)

Try simulator

ACE Sample Questions

  1. Question 1

    You significantly changed a complex Deployment Manager template and want to confirm that the dependencies of all defined resources are properly met before committing it to the project. You want the most rapid feedback on your changes. What should you do?

    Answer and explanation

    Correct answer: D

  2. Question 2

    You need to set up a policy so that videos stored in a specific Cloud Storage Regional bucket are moved to Coldline after 90 days, and then deleted after one year from their creation. How should you set up the policy?

    Answer and explanation

    Correct answer: A

    A

  3. Question 3

    You need to grant access for three users so that they can view and edit table data on a Cloud Spanner instance. What should you do?

    Answer and explanation

    Correct answer: A

    A

  4. Question 4

    Your company uses a large number of Google Cloud services centralized in a single project. All teams have specific projects for testing and development. The DevOps team needs access to all of the production services in order to perform their job. You want to prevent Google Cloud product changes from broadening their permissions in the future. You want to follow Google-recommended practices. What should you do?

    Answer and explanation

    Correct answer: B

    B

  5. Question 5

    Your finance team wants to view the billing report for your projects. You want to make sure that the finance team does not get additional permissions to the project. What should you do?

    Answer and explanation

    Correct answer: C

    C

  6. Question 6

    You need to set a budget alert for use of Compute Engineer services on one of the three Google Cloud Platform projects that you manage. All three projects are linked to a single billing account.
    What should you do?

    Answer and explanation

    Correct answer: B

    B

  7. Question 7

    You are operating a Google Kubernetes Engine (GKE) cluster for your company where different teams can run non-production workloads. Your Machine Learning (ML) team needs access to Nvidia Tesla P100 GPUs to train their models. You want to minimize effort and cost. What should you do?

    Answer and explanation

    Correct answer: B

    B

  8. Question 8

    You’ve deployed a microservice called myappl to a Google Kubernetes Engine cluster using the YAML file specified below:

    You need to refactor this configuration so that the database password is not stored in plain text. You want to follow Google-recommended practices. What should you do?

    Question 8 image
    Answer and explanation

    Correct answer: C

    C

  9. Question 9

    You need to run an important query in BigQuery but expect it to return a lot of records. You want to find out how much it will cost to run the query. You are using on-demand pricing. What should you do?

    Answer and explanation

    Correct answer: B

  10. Question 10

    You are running an application on multiple virtual machines within a managed instance group and have autoscaling enabled. The autoscaling policy is configured so that additional instances are added to the group if the CPU utilization of instances goes above 80%. VMs are added until the instance group reaches its maximum limit of five VMs or until CPU utilization of instances lowers to 80%. The initial delay for HTTP health checks against the instances is set to 30 seconds. The virtual machine instances take around three minutes to become available for users. You observe that when the instance group autoscales, it adds more instances then necessary to support the levels of end-user traffic. You want to properly maintain instance group sizes when autoscaling. What should you do?

    Answer and explanation

    Correct answer: D

    D

Register free for 10 more questions

Or unlock all 440 ACE questions with explanations, timed mode and flashcards.