DB2 11.1 Fundamentals for LUW Free Sample Questions

Create a free account to browse all 20 sample questions. The full practice test includes 316 questions. Use the simulator for timed and flashcard mode.

Try Simulator

C2090-616 Sample Questions

  1. Question 1

    Q1

    Which constraint can be used to ensure that identical values are never stored in a set of columns in a table?

    Show answer & explanation

    Correct answer: C

    C

  2. Question 2

    Q2

    Your manager has asked you to review cloud service offering for hosting a DB2 database. As the DBA, you still want to maintain control over all maintenance and patching operations.

    Which of the following Cloud offerings best suits your needs?

    Show answer & explanation

    Correct answer: B

  3. Question 4

    Q4Multiple answers

    A multi-partition database environment using BLU acceleration is designed to meet which of the following requirements? (Choose two.)

    Show answer & explanation

    Correct answers: B, E

  4. Question 5

    Q5

    Consider the following SQL statement:

    SELECT workdept, empno, lastname, salary,
    RANK() OVER (PARTITION BY workdept ORDER BY salary) AS rank_salary
    FROM employee
    ORDER BY workdept, lastname

    What does the RANK() OVER (PARTITION BY workdept ORDER BY salary) clause do?

    Show answer & explanation

    Correct answer: B

    Reference: https://www.ibm.com/support/knowledgecenter/en/ssw ibm i 72/sqlp/rbafyolap.htm

  5. Question 6

    Q6

    Which of the following authorities is sufficient for connecting to a database?

    Show answer & explanation

    Correct answer: B

    B

  6. Question 8

    Q8

    Which of the following statements about stored procedures is TRUE?

    Show answer & explanation

    Correct answer: B

    Reference: https://www.ibm.com/support/knowledgecenter/en/SSEPGG 10.1.0/com.ibm.db2.luw.sql.ref.doc/doc/r0023603.html

  7. Question 9

    Q9Multiple answers

    Which of the following authorities are sufficient for creating a database? (Choose two.)

    Show answer & explanation

    Correct answers: B, D

    B, D -- Reference: https://www.ibm.eom/support/knowledgecenter/en/SSEPGG 11.1.0/com.ibm.db2.luw.admin.cmd.doc/doc/r0001941.html

  8. Question 10

    Q10

    Which of the following commands can undo the work done by the current unit of work executing UPDATE statements on a table?

    Show answer & explanation

    Correct answer: C

    Reference: https://www.ibm.eom/support/knowledgecenter/en/SSEPEK 10.0.0/sqlref/src/tpc/db2z sql rollback.html

Register free to unlock 10 more sample questions

Create a free account to continue with the rest of the C2090-616 sample set.

Lifetime One

Own this practice test forever.

$79.99
$75.99
one-time
  • Full access to 316 questions
  • Study, Timed & Flashcard Modes
  • All past and future versions i
  • Detailed Explanations
  • Study Tracking & Past Attempts
  • Brainy AI Assistant
  • Lifetime updates

Two

Any 2 exams per month.

$20.00/exam
$39.99
/month
  • 2 active exam slots
  • Study, Timed & Flashcard Modes
  • All past and future versions i
  • Detailed Explanations
  • Study Tracking & Past Attempts
  • 1,000 Brainy AI Credits
  • Cancel anytime

Premium Twelve

Any 12 exams over 3 months.

$15.00/exam
$179.99
/3 months
  • 4 active exam slots
  • Study, Timed & Flashcard Modes
  • All past and future versions i
  • Detailed Explanations
  • Study Tracking & Past Attempts
  • 15,000 Brainy AI Credits
  • Dedicated support
  • Friend seat included — full access

Trusted by professionals at

NvidiaSupabaseGitHubOpenAITursoClerkClaude AIAmazon