Certified Scrum Master (CSM) Free Sample Questions

Create a free account to browse all 20 sample questions. The full practice test includes 364 questions. Use the simulator for timed and flashcard mode.

Try Simulator

CSM-001 Sample Questions

  1. Question 1

    Q1

    What is the primary objective of the daily scrum?

    Show answer & explanation

    Correct answer: A

    A

  2. Question 2

    Q2

    Which of the following is reflected in a Sprint Burn down Chart?

    Show answer & explanation

    Correct answer: D

    D

  3. Question 3

    Q3

    Under what circumstances should the Product Backlog be reprioritized?

    Show answer & explanation

    Correct answer: D

    D

  4. Question 4

    Q4Multiple answers

    Which of the following activities do not occur at the end of the Sprint? (Choose two)

    Show answer & explanation

    Correct answers: A, D

    A, D

  5. Question 5

    Q5

    The most encouraged time of day to hold a Scrum Daily Meeting is:

    Show answer & explanation

    Correct answer: A

    A

  6. Question 6

    Q6Multiple answers

    Which two of the following are Seven Waste’s of Software Development? (Choose two.)

    Show answer & explanation

    Correct answers: A, B

    A, B

  7. Question 7

    Q7

    Which role in Scrum attempts to build a “potentially shippable product increment every Sprint?

    Show answer & explanation

    Correct answer: A

    A

  8. Question 8

    Q8

    You are the Scrum Master and the very first Sprint will complete in 5 days. You are creating a meeting invite for the Sprint Review to demo the items completed in the Sprint. Who should you invite as a required attendee to the Sprint Review?

    1. Product Owner(s)
    2. Development Team
    3. Business Users
    Show answer & explanation

    Correct answer: B

    B

  9. Question 9

    Q9

    A ScrumMaster:

    Show answer & explanation

    Correct answer: C

    Reference: https://lensa.com/scrum-master-jobs/rancho-cordova/jd/6c71 ec1 a208e841 d 19f6b97f969fb08b#description

  10. Question 10

    Q10Multiple answers

    Which two of the following are Artifacts in Scrum? (Choose two.)

    Show answer & explanation

    Correct answers: A, C

    A, C -- Reference: httDs://docs.google.com/viewer?url=htto://scrumreferencecard.com/ScrumReferenceCard.
    Ddf

Register free to unlock 10 more sample questions

Create a free account to continue with the rest of the CSM-001 sample set.

Lifetime One

Own this practice test forever.

$79.99
$75.99
one-time
  • Full access to 364 questions
  • Study, Timed & Flashcard Modes
  • All past and future versions i
  • Detailed Explanations
  • Study Tracking & Past Attempts
  • Brainy AI Assistant
  • Lifetime updates

Two

Any 2 exams per month.

$20.00/exam
$39.99
/month
  • 2 active exam slots
  • Study, Timed & Flashcard Modes
  • All past and future versions i
  • Detailed Explanations
  • Study Tracking & Past Attempts
  • 1,000 Brainy AI Credits
  • Cancel anytime

Premium Twelve

Any 12 exams over 3 months.

$15.00/exam
$179.99
/3 months
  • 4 active exam slots
  • Study, Timed & Flashcard Modes
  • All past and future versions i
  • Detailed Explanations
  • Study Tracking & Past Attempts
  • 15,000 Brainy AI Credits
  • Dedicated support
  • Friend seat included — full access

Trusted by professionals at

NvidiaSupabaseGitHubOpenAITursoClerkClaude AIAmazon