Professional Scrum Master I Free Sample Questions

Create a free account to browse all 20 sample questions. The full practice test includes 384 questions. Use the simulator for timed and flashcard mode.

Try Simulator

PSM I Sample Questions

  1. Question 1

    Q1

    When many Scrum Teams are working on the same product, should all of their Increments be integrated every Sprint?

    Show answer & explanation

    Correct answer: B

    B

  2. Question 2

    Q2

    When can a Development Team cancel a Sprint?

    Show answer & explanation

    Correct answer: A

    A

  3. Question 3

    Q3

    Which output from Sprint Planning provides the Development Team with a target and overarching direction for the Sprint?

    Show answer & explanation

    Correct answer: B

    B

  4. Question 4

    Q4

    How should a Development Team deal with non-functional requirements?

    Show answer & explanation

    Correct answer: A

    A

  5. Question 5

    Q5

    When is a Sprint over?

    Show answer & explanation

    Correct answer: D

    D

  6. Question 6

    Q6

    Scrum has a role called “Project Manager".

    Show answer & explanation

    Correct answer: B

    B

  7. Question 7

    Q7Multiple answers

    What are two good ways for the Development Team to make non-functional requirements visible? (Choose two.)

    Show answer & explanation

    Correct answers: B, D

    B, D

  8. Question 8

    Q8

    How much time is required after a Sprint to prepare for the next Sprint?

    Show answer & explanation

    Correct answer: D

    D

  9. Question 9

    Q9Multiple answers

    In the Sprint Planning meeting, the Product Owner and the Development Team were unable to reach a clear understanding about the highest order Product Backlog items. Because of this, the Development Team couldn’t figure out how many Product Backlog items it could forecast for the upcoming Sprint. They were able to agree on a Sprint Goal, however.
    Which of the following two actions should the Scrum Master support? (Choose two.)

    Show answer & explanation

    Correct answers: B, D

    B, D

  10. Question 10

    Q10

    Which answer best describes the topics covered in Sprint Planning?

    Show answer & explanation

    Correct answer: C

    C

Register free to unlock 10 more sample questions

Create a free account to continue with the rest of the PSM I sample set.

Lifetime One

Own this practice test forever.

$79.99
$75.99
one-time
  • Full access to 384 questions
  • Study, Timed & Flashcard Modes
  • All past and future versions i
  • Detailed Explanations
  • Study Tracking & Past Attempts
  • Brainy AI Assistant
  • Lifetime updates

Two

Any 2 exams per month.

$20.00/exam
$39.99
/month
  • 2 active exam slots
  • Study, Timed & Flashcard Modes
  • All past and future versions i
  • Detailed Explanations
  • Study Tracking & Past Attempts
  • 1,000 Brainy AI Credits
  • Cancel anytime

Premium Twelve

Any 12 exams over 3 months.

$15.00/exam
$179.99
/3 months
  • 4 active exam slots
  • Study, Timed & Flashcard Modes
  • All past and future versions i
  • Detailed Explanations
  • Study Tracking & Past Attempts
  • 15,000 Brainy AI Credits
  • Dedicated support
  • Friend seat included — full access

Trusted by professionals at

NvidiaSupabaseGitHubOpenAITursoClerkClaude AIAmazon