ITIL V3 Foundation Free Sample Questions

20 free sample questions543 in the full practice test Other versions: ITIL5-FND(120),ITIL5-FND-BR(130),ITILFND(771),ITILFND v4(257),ITILFNDV4(277)

Try simulator

ITILFND v3 Sample Questions

  1. Question 1

    Intermediate

    What must a service level agreement (SLA) define?

    Answer and explanation

    Correct answer: D

  2. Question 2

    Intermediate

    Which of the following are reasons why ITIL is successful?

    1. ITIL is vendor neutral
    2. It does not prescribe actions
    3. ITIL represents best practice
    Answer and explanation

    Correct answer: D

    D

  3. Question 3

    Intermediate

    A single Release unit, or a structured set of Release units can be defined within:

    Answer and explanation

    Correct answer: C

    C

  4. Question 4

    Intermediate

    Which statement BEST describes the value of service strategy to the business?

    Answer and explanation

    Correct answer: B

    B

  5. Question 5

    Intermediate

    Which of the following is NOT defined as part of every process?

    Answer and explanation

    Correct answer: B

    B

  6. Question 6

    Intermediate

    Which one of the following would be the MOST useful in helping to define roles and responsibilities in an organizational structure?

    Answer and explanation

    Correct answer: D

    D

  7. Question 7

    Intermediate

    Why are public frameworks, such as ITIL, attractive when compared to proprietary knowledge?

    Answer and explanation

    Correct answer: D

    D

  8. Question 8

    Intermediate

    What do customers NOT have ownership of when receiving value from services?

    Answer and explanation

    Correct answer: B

    B

  9. Question 9

    Intermediate

    Which of the following identify the purpose of business relationship management?

    1. To establish and maintain a business relationship between service provider and customer
    2. To identify customer needs and ensure that the service provider is able to meet
    Answer and explanation

    Correct answer: C

    C

  10. Question 10

    Intermediate

    Which describes an interface of incident management with service level management?

    Answer and explanation

    Correct answer: D

    D

Register free for 10 more questions

Or unlock all 543 ITILFND v3 questions with explanations, timed mode and flashcards.